Кой взема Златния глобус „Кор Кароли“?

Снимка: Черно море
Снимка: Черно море

Екипажът на яхта „Анка 1” Адриан Албу, румънски гражданин със статут на постоянно пребиваващ в България, съпругата му Кристина Баракова-Албу и 10-годишният им син Александър бе предпочетен от Комисията за определяне носителя на наградата за най-добро ветроходно постижение на годината и е победител в 36-ото издание на наградата Златен глобус “Кор Кароли”, предаде Nautica.bg.

Яхта “Анка 1” е произведена в Турция с максимална дължина 11,20 м, ширина 3,9 м , бруто тонаж 11 БТ, регистрирана е в САЩ, щат Делауеар.

Плаването се извършва от 20.06.2015 с отплаване от Кюрасао до 17.11.2015 с пристигане в Брисбън, щат Куинсланд, Австралия, като за тези 5 месеца прекосяват Карибско море и Тихият океан, проплават 9500 мили и посещават повече от 20 острова в 7 държави.

Адриан, Кристина и синът им Александър живеят от няколко години в Австралия.

Прочетете цялата новина в Nautica.bg

Maritime.bg – Спорт / България

Последни новини

Последни новини

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).

Георги Гвоздейков остава в състава на правителството на ППДБ и ГЕРБ за транспортен министър

Има списък с министри, който е одобрен от „Продължаваме Промяната - Демократична България” и ГЕРБ - СДС, обяви пред NOVA акад. Николай Денков. Телевизията съобщава, че