Стартира FAIRway Danube за над 23 млн. евро

Press FAIRwayИзпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД) ще представи проект FAIRway Danube, който бе одобрен за финансиране от Европейската комисия през месец юни тази година. Това съобщиха пред Maritime.bg от агенцията. Срещата във връзка със стартирането му ще се състои на национално ниво от 11:00 ч. на 15 декември в Канев Център на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Проектът се реализира с финансиране чрез Механизма за свързване на Европа в тясно сътрудничество между бенефициенти от България (ИАППД), Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия и Румъния.

FAIRway Danube e насочен към реализирането на проучвания за постигане на хармонизирано поддържане и рехабилитация на река Дунав и плавателните й притоци.

Ще се проучат възможности за прилагане на иновативни подходи в събирането на информация за реката, събиране на данни за критичните за корабоплаването участъци, изготвяне на седмични прогнози за водните нива, снабдяване с необходимото оборудване за изпълнение на пилотни дейности за хидроложки измервания и др.

Проектът се изпълнява в рамките на договор за безвъзмездна финансова помощ с общ бюджет над 23,3 млн. евро.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини