Военноморският музей представя изложбата „Многото пътеки към морската история 2015“

IMG_8360На 18 декември във Военноморския музей (ВММ) във Варна ще бъде открита традиционната изложба „Многото пътеки към морската история 2015“, която представя новите постъпления в музея. Изложбата е жест към дарителите на ВММ, благодарение на които фондът на музея непрекъснато се обогатява.

За първи път ще бъде показано индивидуално спасително оборудване на пилотите от водосамолетната авиация. Ще бъдат представени и нови модели на моторен речен тласкач, на морските кораби „Варна“ и „София“, както и на военни кораби от втората половина на ХХ в. В изложбата се открояват лични вещи и документи на известни и по-малко популярни български моряци, карти, специални издания и снимки, които разказват за войните от миналия век.

На 18 и 19 декември в музея ще се проведе и благотворителният Коледен базар под наслов „Магията на Коледа“.

За тази благотворителна кампания децата на Варна изработиха коледни картички и празнична новогодишна украса. С нашата съпричастност, чрез избор и покупка на детска творба, в навечерието на новогодишните празници ще помогнем на децата на военнослужещи, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Събраните средства ще бъдат предоставени на Фондация „Деца на Българската армия”.

На 19 декември, събота, експозицията на Военноморския музей ще работи с ВХОД СВОБОДЕН. Работно време 9.30 – 17.30 ч.

Maritime.bg – България

Вижте още
error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg