Фондация „Кор Кароли“ връчи „Златния глобус“

baraЕмоционално видеообръщение на Кристина Баракова-Албу и 10-годишният й син Александър към участниците в 36-ата церемония по връчване на преходна награда „Златен глобус Кор Кароли” бе гвоздеят тази вечер в ресторанта на Община Варна. Заедно с Адриан Албу те бяха определени от комисията за победител тази година за плаването си от Кюрасао до Бризбън, щат Куинсланд, Австралия (9500 мили).

„Изненадани сме от решението на комисията. Искаме да изпълним мечтата на нашия приятел д-р Нурай Курт и да завършим планираното от него околосветско плаване. Поздравления за екипажа на „Фурия”, весела Коледа на всички”, трогнаха присъстващите с посланието си от борда на „Анка 1” в Голд Коуст Криша и Алекс.

Прочетете цялата новина в Nautica.bg

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).