10 години Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“

12347722_1508241976170690_1124835234929286168_n„Ако не знаеш кое е твоето пристанище, за теб попътен вятър няма“, казва Сенека.

У нас този движещ пристанищен вятър вече 10 години е ДП „Пристанищна инфраструктура“.

На 29 декември 2005 г. на ДППИ са предоставени за управление всички материални дълготрайни активи и цялата територия – публична държавна собственост, на българските пристанища. Предприятието е правоприемник на Национална компания „Пристанища“ и на част от ИА „Пристанищна администрация“.

Десетата година на ДППИ е най-успешна в историята на предприятието, под управлението на Ангел Забуртов. Под знака на годишнината са реализирани множество проекти, изградени са два нови съвременни брегови центъра в Бургас и Варна, единственият по рода си на Балканите Речен информационен център в Русе, както и две от най-модерните в Европа интегрирани информационни система за управление на корабния трафик на море и река. Модерните системи са разположени и в не по-малко модерни сгради. Значително е повишена безопасността, сигурността и ефикасността на морския и речния транспорт.

Всички тези неоспорими успехи на ДП „Пристанищна инфраструктура“ разчупват сивата черупка и клишетата за държавните предприятия и доказват, че дългогодишният труд, динамиката в управлението и привличането на млади специалисти води до видими резултати.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на