Ракетният крайцер „Варяг“ влезе в Средиземно море

varyagФлагманският кораб на Тихоокеанския флот „Взгляд“ премина успешно през Суецкия канал и влезе в Средиземно море, съобщи в неделя (3 януари) говорителят на Източния военен окръг капитан Роман Мартов, предаде в. „Взгляд“.

„Ракетният крайцер „Варяг“, в хода на изпълнение на бойна задача, мина през Суецкия канал и влезе в Средиземно море“, каза Мартов, цитиран от РИА „Новости“.

От 6 до 12 декември 2015 г. отряд от кораби на Тихоокеанския флот под командването на контраадмирал Александър Юлдашев, включващ „Варяг“, миненосеца „Быстрый“, танкера „Борис Бутома“ и спасителния кораб „Алатау“ бе на неофициално посещение в пристанище Вишакхапатнам в Индия. След визитата те се включиха в международното военноморско учение Indra Navy-2015“, разказа Мартов.

В началото на декември източник съобщи, че „Варяг“ се е отправил към бреговете на Сирия, за да смени ракетния крайцер „Москва“, припомня „Взгляд“. На 29 декември „Варяг“ бе награден с орден „Нахимов“, допълва изданието.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва