Нова машина в пристанищен терминал Русе-изток

Kalmar_1„Пристанищен комплекс-Русе“ ЕАД закупи нова машина за обработка на контейнери и трейлери. На терминал Русе-изток вече работи ричстакер Kalmar ContChamp, който е първият комбиниран товарач от този тип за Северна България.

Машината е от най-висок клас и е предназначена да обработва контейнери и ремаркета с помощта на комбиниран спредер. Капацитетът й е 45 тона, височина на повдигане 15 метра. Спредерът може да захваща 20 и 40-футови контейнери, с лапи за захващане на ремаркета. Фиксирането на товара се контролира електрохидравлично.

Работното тегло на компактния модел на Калмар е 81 100 кг. Оборудван е с камера за задно виждане с монитор в кабината, предупреждение за претоварване, работни светлини на стрелата и спредера. Спредерът е оборудван с куки, които дават възможност за закачане на сапани за обработка и на генерални товари с единично тегло до 45 тона.

Товарачът ще допълни комплексната пристанищна услуга на терминал Русе-изток и ще подобри бързината и ефективността при обработка на интермодални транспортни единици. За периода януари – октомври 2015 г. дружеството отчита обработени над 6400 TEU по линии от и за Германия, Румъния и Сърбия.

Maritime.bg – България

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Ученици от речната гимназия съживяват героични моменти от миналото на Русе

Проектът „Съживени моменти от историята на Русе – дигитален офис за учащи” ще стартира ден преди националния празник. Началото ще бъде на 2 март от 9 ч. в Професионалната гимназия