Варна няма пари за превръщането на подводница „Слава“ в музей

подводница-славаПредстои гласуването на новия бюджет на Община Варна, който ще бъде в размер на близо 244 млн. лева.

На обсъждане в комисия „Финанси и бюджет“ отново е разгледана идеята за превръщане на подводница „СЛАВА“ в музей. Комисията е взела решение да не даде ход на инициативата, тъй като тя не е приоритетна за общината.

Maritime.bg припомня, че със своя заповед бившият министър на отбраната Аню Ангелов прехвърли на Община Варна подводната лодка, с цел тя да се превърне в туристическа атракция. Няколко години идеята не може да бъде реализирана, като основната причина е липсата на средства.

Построената в Русия подводница беше на въоръжение във ВМС на България 40 години. Със специална церемония тя беше изведена от състава на военноморския ни флот, а дивизион „Подводни операции“ беше закрит.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на