Увеличават местата за лодки и яхти в Пристанище Бургас

DSC_0147Предстои изграждането на нови кейови места за лодки и яхти в Зоната за обществен достъп на Бургаското пристанище, каза за „Черноморски фар” директорът на „Пристанище Бургас” Диян Димов.

Това е залегнало в Генералния план за развитие на предприятието. В момента кеят пред яхтклуба в Бургас се използва не само от членове на организацията, а и от външни посетители.

Те заплащат за престоя си в съответствие с утвърден ценоразпис. Местата обаче не са достатъчни и желаещите да използват пристана винаги са повече от тези, които могат да бъдат обслужени, заяви Диян Димов.

Той коментира, че след откриването на новите халета в яхтклуба, които бяха изградени наскоро, там вече ще има повече място и желанието на повече собствениците на плавателни съдове да ползват именно там, ще може да бъде удовлетворено.

Местата за акостиране ще бъдат увеличени и чрез изграждане на плаващи понтони и разширяване на зоната за приставане в пространството до „зеления фар”, който се намира недалеч от Морска гара.

| Още по темата: Ветроходците на Бургас с мащабна нова база за Никулден

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент