Увеличават местата за лодки и яхти в Пристанище Бургас

DSC_0147Предстои изграждането на нови кейови места за лодки и яхти в Зоната за обществен достъп на Бургаското пристанище, каза за „Черноморски фар” директорът на „Пристанище Бургас” Диян Димов.

Това е залегнало в Генералния план за развитие на предприятието. В момента кеят пред яхтклуба в Бургас се използва не само от членове на организацията, а и от външни посетители.

Те заплащат за престоя си в съответствие с утвърден ценоразпис. Местата обаче не са достатъчни и желаещите да използват пристана винаги са повече от тези, които могат да бъдат обслужени, заяви Диян Димов.

Той коментира, че след откриването на новите халета в яхтклуба, които бяха изградени наскоро, там вече ще има повече място и желанието на повече собствениците на плавателни съдове да ползват именно там, ще може да бъде удовлетворено.

Местата за акостиране ще бъдат увеличени и чрез изграждане на плаващи понтони и разширяване на зоната за приставане в пространството до „зеления фар”, който се намира недалеч от Морска гара.

| Още по темата: Ветроходците на Бургас с мащабна нова база за Никулден

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес