2 млрд. долара инвестира DP World в руските пристанища

dp-worldПристанищният оператор DP World и Руският директен инвестиционен фонд създадоха консорциум, който ще инвестира в развитието на пристанищна, транспортна и логистична инфраструктура в Руската федерация.

DP World притежава 80% от акциите на новото обединение, което планира да инвестира 2 млрд. долара в развитие на пристанищна инфраструктура. Консорциумът е наречен DP World Russia.

„Това е модел за стратегическо партньорство, който е показал своите предимства през годините и ще осигури икономически просперитет за Русия. Федерацията винаги е била атрактивна за развитие на дългосрочни проекти“, коментира председателят на борда на директорите на DP World султан Ахмед Бин Сюлайем.

„Глобалната експертиза на DP World е идеален избор за подкрепа на дългосрочните планове за развитие пристанищната инфраструктура в Русия“, коментира директорът на руския фонд Кирил Дмитриев.

Подписване на споразумението. Кирил Дмитриев (дясно)
Подписване на споразумението. Кирил Дмитриев (дясно)

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Четирима се борят за две независими места в борда на Пристанище Варна

Снимка: Пристанище Варна Продължават конкурсите за избор на членове в ръководствата на държавните дружества от морската индустрия. Припомняме, че такива обяви транспортното