Мигранти щурмуваха френско пристанище, качиха се на ферибот

spirit-of-britainНад 200 мигранти успяха да влязат във френското пристанище Кале. Някои от тях успяха да се качат на борда на британски ферибот.

Над 2000 бежанци са протестирали във френския град, а около 200 успяват да влязат в пристанището, 50 души успяват да се качат на борда на ферибота SPIRIT OF BRITAIN“, коментират местните власти.

Някои от бежанците по-късно доброволно слизат от ферибота, а останалата част е свалена от полицията. Говорител на P&O Ferries, собственик на ферибота, коментира, че бежанците не успяват да проникнат в кораба, тъй като екипажът успява да ограничи достъпа от палубите.

Пристанището спря работа от съображения за сигурност, пише БНР. Три часа й отне на полицията, за да изведе мигрантите от кораба „Spirit of Britain“. От Прокуратурата съобщиха, че са задържани 24 мигранти.

Инцидентът е станал по време на протест, на който са се били събрали около 2000 души в подкрепа на мигрантите от лагера, известен с името „Джунглата“.

Междувременно директори на британски морски компании поискаха военните да охраняват пристанището в Кале.

Maritime.bg – Свят

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва