С над 1 млн. евро Морски клуб – Балчик развива детското ветроходство

regata-24-maiМорски клуб – Балчик продължава сътрудничеството си с два румънски клуба от Констанца за развитие на морското дело. По този повод на 30 януари в Балчик ще се проведе съвместна среща, с която ще бъде даден старт за участие в новата програма за трансгранично сътрудничество, предаде БНР. Очаква се в дългосрочен план да бъдат усвоени най-малко 1 милион евро, каза председателят на балчишката организация Атанас Атанасов.

Европарите ще бъдат инвестирани в подобряване на материалната база – закупуване на лодки за развитие на детското ветроходство, както и в провеждането на състезания, включително и за килови яхти. Само в Балчик в морския спорт са обхванати около 70 деца. Три­те клу­ба ще ор­га­ни­зи­рат съ­в­ме­с­т­но през юни т.г. две ве­т­ро­хо­д­ни ре­га­ти.

От 9 до 12 юни в Ефо­рие Норд ще се съ­с­тои по­ре­д­но­то из­да­ние на „Добруджа Къп” за де­т­с­ки­те и олим­пий­с­ки кла­со­ве. Тогава ще бъде даден старт и на изданието за ки­ло­ви ях­ти, което включва и етап Ефо­рие Норд-Бал­чик.

Maritime.bg – Спорт / България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на