Хванаха двама за кражби от КРЗ „Флотски арсенал“.

flotski-arsenalВарненската районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу двама варненци за кражби от склад на частна фирма на територията на КРЗ „Флотски арсенал“.

Обвиняеми са 30-годишният В.Б. и съучастникът му 24-годишния Р.К. Вторият е извършил кражбата при условията на продължавано престъпление, а първият в условията на опасен рецидив.

Двамата апаши срязали катинар и задигнали техника и машини. Стойността на откраднатото е 12 277 лева. Нанесените щети на склад на частна фирма, базирана в помещение на КРЗ „Флотски арсенал“ във Варна, са възстановени частично.

Между 19 декември 2014 г. и 12 януари 2015-та Банчев сам, и в съучастие с Костов, на няколко пъти отнемал инструменти и машини от склад на частната фирма с намерението противозаконно да ги присвоят, като за да проникнат в склада, срязали катинара на решетката на входната врата. Откраднатите инструменти и машини двамата предложили и продали на различни лица, пред които скрили факта, че са предмет на кражба, а други предали за скрап.

Квалификацията на престъплението спрямо обвиняемия Веселин Банчев, като извършена при условията на опасен рецидив, се определя от факта, че той има влязла в сила присъда от 4,6 год. при първоначално строг режим от 2012 г. Деянието, за което Костов ще бъде изправен пред съда, е извършено като повторно, тъй като и той е осъждан вече за кражби, като му е наложено след споразумение наказание „Пробация“.

Предстои делото срещу двамата да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

БАМК: Отвличането на „Galaxy Leader“ е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН

Отвличането на "Galaxy Leader" е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН. Това пише в декларация до премиера Николай Денков на Българската

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер „Central Park“

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер CENTRAL PARK, в екипажа на който има двама български моряци. Това стана ясно от думите на говорителя на Пентагона

Израелската ZIM: Предприемаме временни проактивни мерки, за да гарантираме безопасността на нашите екипажи

Израелската ZIM Integrated Shipping Services (ZIM) потвърждава постоянния си ангажимент да обслужва източносредиземноморските и израелските пристанища. Това обявиха пред