Хванаха двама за кражби от КРЗ „Флотски арсенал“.

flotski-arsenalВарненската районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу двама варненци за кражби от склад на частна фирма на територията на КРЗ „Флотски арсенал“.

Обвиняеми са 30-годишният В.Б. и съучастникът му 24-годишния Р.К. Вторият е извършил кражбата при условията на продължавано престъпление, а първият в условията на опасен рецидив.

Двамата апаши срязали катинар и задигнали техника и машини. Стойността на откраднатото е 12 277 лева. Нанесените щети на склад на частна фирма, базирана в помещение на КРЗ „Флотски арсенал“ във Варна, са възстановени частично.

Между 19 декември 2014 г. и 12 януари 2015-та Банчев сам, и в съучастие с Костов, на няколко пъти отнемал инструменти и машини от склад на частната фирма с намерението противозаконно да ги присвоят, като за да проникнат в склада, срязали катинара на решетката на входната врата. Откраднатите инструменти и машини двамата предложили и продали на различни лица, пред които скрили факта, че са предмет на кражба, а други предали за скрап.

Квалификацията на престъплението спрямо обвиняемия Веселин Банчев, като извършена при условията на опасен рецидив, се определя от факта, че той има влязла в сила присъда от 4,6 год. при първоначално строг режим от 2012 г. Деянието, за което Костов ще бъде изправен пред съда, е извършено като повторно, тъй като и той е осъждан вече за кражби, като му е наложено след споразумение наказание „Пробация“.

Предстои делото срещу двамата да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на