Търсят вариант за осигуряване на втори ферибот в Белослав

feribot-beloslavПроучва се възможността в Белослав да бъде осигурен втори ферибот, който да бъде закупен със средства по някоя от европрограмите. Това обяви в интервю за Дарик кметът на Белослав Деян Иванов.

Сега действащият ферибот в Белослав е 15-годишен и тази година му предстои планов ремонт. Плаващата платформа е много натоварена сутрин и следобед между 17.00 и 19.00 часа.

Според кмета би било добре общината да разполага с още един ферибот. Изграждане на стоманен мост пък е твърде скъпо начинание и би струвало между 120 и 150 милиона евро, обясни Иванов, който е дипломиран специалист по „Експлоатация на пристанища и флота“.

Заради това, че фериботът се води развлекателно съоръжение, митническите власти отказвали да връщат акциза за горивото. За изясняване на тази неуредица, от Общината са изпратили писмено възражение до митницата, отбеляза кметът на Белослав.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и