Търсят вариант за осигуряване на втори ферибот в Белослав

feribot-beloslavПроучва се възможността в Белослав да бъде осигурен втори ферибот, който да бъде закупен със средства по някоя от европрограмите. Това обяви в интервю за Дарик кметът на Белослав Деян Иванов.

Сега действащият ферибот в Белослав е 15-годишен и тази година му предстои планов ремонт. Плаващата платформа е много натоварена сутрин и следобед между 17.00 и 19.00 часа.

Според кмета би било добре общината да разполага с още един ферибот. Изграждане на стоманен мост пък е твърде скъпо начинание и би струвало между 120 и 150 милиона евро, обясни Иванов, който е дипломиран специалист по „Експлоатация на пристанища и флота“.

Заради това, че фериботът се води развлекателно съоръжение, митническите власти отказвали да връщат акциза за горивото. За изясняване на тази неуредица, от Общината са изпратили писмено възражение до митницата, отбеляза кметът на Белослав.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на