Полагат законови основи в отношенията пристанище – яхтклуб във Варна

12625686_10207575091512620_1483623541_nПредишните ръководства на пристанището не са намерили начин и средства за над 25 години да уредят юридически взаимоотношенията си с яхтклуба. Това каза председателят на съвета на директорите на „Пристанище Варна“ ЕАД Димитър Атанасов по време на съвместен брифинг пред медиите по повод ситуацията от последната седмица, в която пристанището попадна, заради обявен търг за продажба на стари плавателни съдове, на които не се обучават деца. Атанасов категорично потвърди готовността на пристанището да подкрепя развитието на ветроходството в детските класове.

Най-после дойде момент, в който лодки с дълга история, ще отидат в ръце, които ще ги експлоатират, ще се грижат за тях и ще им дадат нов живот. Само търг можеше да покаже истинския интерес към тях. Средствата от този търг ще ни дадат възможност да си изпълним обещанието и да купим малки лодки за развитието на детския спорт“, подчерта още той.

Благодарим на „Пистанище – Варна“ ЕАД за подадената ръка и за подкрепата, която ще продължи да ни оказва. Това ще ни помогне да продължим да изпълняваме основните си цели – популяризиране на морето сред децата и любов към него“, заяви Александър Калчев – зам.-председател на спортното сдружение. Той изрази също благодарност към министъра на транспорта Ивайло Московски за съдействието.

От своя страна изпълнителният директор на порта Петър Сеферов изтъкна, че развитието на детското ветроходство е приоритет. „Съвместно ще търсим решение за регулиране на отношенията ни. Обучението на деца ще се развива с нашата подкрепа“, подчерта още той.

| Всичко по темата и още новини от света на ветроходството и водните спортове четете в Nautica.bg

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Говорят освободените рибари от Румъния: Искаме незабавна оставка на шефа на ИАРА

За незабавна оставка на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова се обявиха освободените от Румъния български рибари.