Нови терминални влекачи започнаха служба в Пристанище Варна

IMG_7555Нови терминални влекачи са доставени в „Пристанище Варна“ ЕАД. Шестте машини са произведени в Кралство Швеция, съобщават от пресслужбата на порта.

Два от тях започнаха работа в терминал Варна – Изток, а останалите вече се ползват за обработка на товари в терминал Варна – Запад. Възможно е и различно групиране на машините, според производствените необходимости в терминалите на най-голямото българско пристанище.

Новите терминални влекачи са сред най-съвременните, които се използват за превоз на товари в пристанищата. Характеризират се с ограничено влияние над околната среда, включително намален разход на гориво, в сравнение с досегашните средства, използвани за същите цели. През тази година в пристанището ще бъдат доставени още 4 машини от същия клас, предстои доставката и на 10 новопроизведени ремаркета.

„Новите машини осигуряват бързи цикли при разпределението на товари в терминалите. Проектирани са специално за работа в пристанищни терминали, имат ниски оперативни разходи, отлична маневреност, комфорт за водачите, налични са и множество достъпни сервизни точки“, обясни инж. Иван Янакиев – експлоатационен директор във варненското пристанище.

В „Пристанище Варна“ ЕАД продължава активното обновяване на машинния парк, повишаване на производителността и подобряване условията на труд. Само за миналата година са инвестирани около 10 млн. лева за подобряване на инфраструктурата и за закупуване на нова техника.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Доц. Виолин Райков: Засилва се миграцията на средиземноморски видове по нашето крайбрежие

Динамиката на морското биоразнообразие, която непрекъснато се засилва с климатичните промени, определи темата на нашия разговор с доц., д-р Виолин Райков от Института по

Гвоздейков: Българските морски пристанища могат да се превърнат в портали, концентриращи значителна част от търговските потоци през региона

Осигуряването на бърза и ефективна свързаност между Азия и Европа през българските пристанища е сред приоритетите на правителството. Това заяви министърът на транспорта и