Нови терминални влекачи започнаха служба в Пристанище Варна

IMG_7555Нови терминални влекачи са доставени в „Пристанище Варна“ ЕАД. Шестте машини са произведени в Кралство Швеция, съобщават от пресслужбата на порта.

Два от тях започнаха работа в терминал Варна – Изток, а останалите вече се ползват за обработка на товари в терминал Варна – Запад. Възможно е и различно групиране на машините, според производствените необходимости в терминалите на най-голямото българско пристанище.

Новите терминални влекачи са сред най-съвременните, които се използват за превоз на товари в пристанищата. Характеризират се с ограничено влияние над околната среда, включително намален разход на гориво, в сравнение с досегашните средства, използвани за същите цели. През тази година в пристанището ще бъдат доставени още 4 машини от същия клас, предстои доставката и на 10 новопроизведени ремаркета.

„Новите машини осигуряват бързи цикли при разпределението на товари в терминалите. Проектирани са специално за работа в пристанищни терминали, имат ниски оперативни разходи, отлична маневреност, комфорт за водачите, налични са и множество достъпни сервизни точки“, обясни инж. Иван Янакиев – експлоатационен директор във варненското пристанище.

В „Пристанище Варна“ ЕАД продължава активното обновяване на машинния парк, повишаване на производителността и подобряване условията на труд. Само за миналата година са инвестирани около 10 млн. лева за подобряване на инфраструктурата и за закупуване на нова техника.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на