„Тол шипс“ идва за трети път във Варна

scf-black-sea-tall-ships-regatta-2014Варна ще бъде домакин за трети път на SCF Black Sea Tall Ships Regatta. Градът ще приеме участниците в надпреварата от 1 до 4 октомври 2016 г. През 2014 г. във Варна гостуваха 28 ветрохода, участващи в регатата „SCF Black Sea Tall Ships Regatta”, която се превърна в събитие на годината, а града и Пристанището беше посетено от близо 300 000 души, припомня nautica.bg.

Тази невероятна морска атракция обогатява пейзажа в туристическата палитра от събития във Варна и ще разнообрази престоя на туристите, които са решили да организират своята почивка в Морската столица на България в края на летния сезон.

Очаква се тази година да има много повече посетители, като организаторите ще се постараят да има много забавления и богата съпътстваща фестивална програма, включваща концерти, спортни състезания и детски атракциони.

Всички кораби ще бъдат отворени за безплатно посещение на граждани и гости на града. През централната част на Варна ще премине Парад на екипажите, а на 3 октомври е Парадът на ветрилата, в който участващите кораби ще преминат в близост до варненския бряг, за да покажат величието и красотата си.

| Вижте предварителната програма на регатата и още новини от света на ветроходството и водните спортове в Nautica.bg

Maritime.bg – Курс

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини