STI ще посети Пристанище Варна за регата „Тол шипс“

thumb6_2imageВ края на април представители на Sail Training International (STI) ще пристигнат във Варна, за да огледат пристанище Варна за предстоящото домакинство на регатата Black Sea Tall Ships. Това е станало ясно по време на годишната конференция на организацията в Кавбек, Канада. В нея участваха кап. Тома Томов – председател на организационния комитет  за провеждането на регатата у нас, и Кристиана Генчева –  главен експерт в дирекция  „Спорт“ на Община Варна.

В конференцията са участвали повече от 420 експерти от цял свят. Били са обсъдени въпроси, свързани с безопасността на практикантите, с избора на градове домакини за предстоящите регати до 2020 г. и включването на повече кораби в събитията.

„В пленарния доклад на председателя на STI бе отбелязано, че този вид обучение на младежите добива все по-голяма популярност по света, затова организаторите планират бъдещи регати във водите на Северно и Балтийско море, Атлантическия океан с посещение в САЩ и Канада, Средиземно и Черно море, Далечния изток – Китай и Япония, както  и в  Австралия и Нова Зеландия“, съобщи Кристиана Генчева.

Специално внимание е било отделено на факта, че за период от шест години Варна ще бъде домакин за трети път на регатата Black Sea Tall Ships. Ръководството на STI е провело среща с представители на пристанищата, които ще бъдат домакини на събитието. Обявени са били имената на председателя  на регатата – Робин Снуук Хургрьоне,  и на главните  съдии – Пол Бишоп и Майк Боулс.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Четирима се борят за две независими места в борда на Пристанище Варна

Снимка: Пристанище Варна Продължават конкурсите за избор на членове в ръководствата на държавните дружества от морската индустрия. Припомняме, че такива обяви транспортното