Български капитан загина при неизяснени обстоятелства в Австрия

korabi-dunavБългарски капитан, който по-рано беше обявен за издирване, е намерен мъртъв край Виена. 62-годишният Алекси Алексиев е открит близо до стоянката на кораба, който управлявал – „Св. Никола“ след претърсване от страна на австрийската спасителна служба в град Корнейбург. Тялото на капитана било открито в шлюза на реката, пише „Монитор“.

Новината бе потвърдена от Външно министерство, откъдето обаче не казаха дали е починал от удавяне, от естествена смърт или от насилствена. Мотивът бе, че в момента върви разследване.

До издирвателната операция се стигнало, след като от екипажа пуснали сигнал, че Алексиев е изчезнал. Не го намерили и в каютата му, чиято врата се наложило да разбият, защото била заключена.

Последно Алексиев бил видян от колегите си в понеделник вечерта, когато към 20 часа са вечеряли. След вечеря капитанът казал, че се прибира в каютата си. На сутринта колегите му го потърсили и установили, че е празна и липсва връхното му яке. Веднага са подали сигнал до местните власти, както и до посолството за изчезването на Алексиев.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Потъналият в Черно море кораб е плавал към Бургас, спасиха още един моряк, издирването продължава

В 1235 ч. на 17 януари плаващият под флага на Палау моторен кораб ARVIN потъна в района Бартън, обявиха официално от Бреговата охрана (БО) на Република Турция. Построеният