Турция разсипа круизния туризъм в Черно море

port-burgas-morska-garaНад 30 круизни посещения в Турция са отказали водещи круизни компании за предстоящия сезон, установи справка на Maritime.bg. Операторите на пътнически кораби ще избягват дестинациите в южната ни съседка. Като основен мотив те посочват нестабилната политическа обстановка в района.

Родни специалисти коментираха, че това ще бъде пагубно за круизния туризъм в Черно море, като се добави и ситуацията в Украйна. Досега известна част от посещенията в Истанбул бяха продължавани и в Черно море. През следващия сезон обаче операторите пренасочват корабите си към пристанища в Гърция.

Операторите Crystal, Disney и MSC, както и групата фирми, част от холдинга Cruise Line – Norwegian Cruise Lines, Oceania и Regent Seven Seas, избират гръцките пристанища, заради опасенията от тероризъм.

Непроменени към момента са плановете на Costa Cruises, Celestyal Cruises, Seabourn Cruises, Silversea Cruises, Thomson Cruises, Viking Ocean, Princess Cruises, Windstar Cruises, Holland America Line и Royal Caribbean International. Тези компании обаче уточняват, че наблюдават внимателно обстановката и е възможна промяна в предварителните заявки.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на