Борис Спасов, Рубишипс: Кап. Алексиев изпълняваше първи рейс

rubiships-transportКап. Алекси Алексиев, който бе отрит мъртъв във водите на Дунав недалеч от Виена, е изпълнявал първи рейс за русенската компания „Рубишипс Транспорт”. Това съобщи пред Монитор директорът на дружеството Борис Спасов.

По думите му преди да тръгне, Алексиев не е показал с нищо, че не се чувства добре или че нещо го притеснява. Капитанът бил с дългогодишен стаж и много опитен. Според Спасов първите резултати от аутопсията ще станат ясни утре. Те ще внесат яснота за причините, довели до смъртта на 63-годишния капитан.

Трупът на Алекси Алексиев бе открит във водите на Дунав до шлюза „Фройденау”. Самоходката „Свети Никола”, която е била управлявана от Алексиев, се е намирала на пристанище Корнойбург.

Последно екипажът видял капитана в понеделник вечерта. Сутринта не се появил на закуска, нямало го и в каютата. Тогава колегите му подали сигнал до местните власти и до посолството ни в Австрия за изчезването на Алексиев, след което започнало издирването му.

||| Още по темата: Български капитан загина при неизяснени обстоятелства в Австрия

Maritime.bg – Свят

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва