Армада влекачи освободи заседналия гигант CSCL Indian Ocean

cscl-indian-ocean-2Армада влекачи изтегли заседналия контейнеровоз CSCL INDIAN OCEAN. Построеният през миналата година гигант е сред най-големите в света. 12 влекача се включиха в операцията за изтегляне на кораба от пясъчния плен на река Елба.

След успешното изтегляне от плитчините, започна провлачването на кораба до пристанище Хамбург.

Проверени са системите на борда, не е засегнат винтово-рулевият комплекс.

5 влекача ще провлачват кораба до Хамбург.

Maritime.bg припомня, че бяха извършени няколко неуспешно опита CSCL INDIAN OCEAN да бъде изтеглен. Наложи се екипите да прехвърлят над 6500 т. гориво от танковете му.

В операцията се включиха и дълбачки. Иззета е над 45 хил. куб. м. драгажна маса по цялата дължина на десния му борд, носа и кърмата.

CSCL INDIAN OCEAN, собственост на China Shipping Container Lines, заседна в р. Елба на 3 февруари. При инцидента нямаше пострадали, не бе допуснато замърсяване.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на