Порт Бургас: 22 кораба за тази седмица

Пристанище Бургас / Снимка: maritime.port.bg

Общо 22 кораба тази седмица ще ползват товаро-разтоварните услуги на Пристанище Бургас, съобщиха от порта.

В момента четири кораба се обработват, четири са на рейд и четиринадесет са в очакване. В рамките на 24 часа се очакват и три контейнеровоза – два на новия линеен оператор МAERSK и един на МSC, със заявени над 500 контейнерни движения.

В края на месец юли пристанището премина котата от обработени 2 млн.тона товари като и по този количествен показател подобри резултата от съответстващия период на предходната 2010 година.

Привличането на най-големия световен контейнерен оператор, добрата зърнена реколта, стабилният пазар на металите, реализацията на логистичните транспортни схеми на национални енергийни и жп проекти чрез пристанищните мощности, възстановеният транзит на товари от Република Македония са сред основните фактори за стабилното състояние на държавния пристанищен оператор, заявяват от там.

maritime.port.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент