Хванаха над 2 тона кокаин на кораб, минимум 10 години затвор грози екипажа

153793876_B977813156Z.1_20160210160605_000_GKH65OG5D.1-012 моряци са задържани от два месеца в Булон сюр Мер, Франция, след като на борда на кораб CARIB PALM бяха открити 2,3 тона кокаин.

10 украинци, турски моряк и грузински капитан са в екипажа на плаващия под флага на Молдова кораб.

Френските власти предполагат, че мъжете са участвали в трафика на дрогата, като срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения, които могат да завършат с осъдителни присъди. Грози ги затвор от 10 години.

Разследването се е фокусирало в разбиване на цялата контрабандна верига, пише френското издание „La Voix du Nord“. Дрогата е трябвало да достигне до пазарите в Северна Европа. Моряците са свързани с голяма престъпна мрежа, която работи на територията на Холандия, Белгия и Великобритания, твърди разследването. Властите разглеждат и последните случаи на заловени трафиканти, в опит да свържат моряците с тях.

Построеният през 1977 г. PALM CARIB все още се намира в пристанището, а последно е претърсен в края на миналия месец.

Все още местните власти не са решили съдбата на кораба. Възможно е той да бъде върнат във владение на базираната в Молдова компания-собственик или да бъде продаден на търг за възстановяване на разходите по процеса.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на