„МТГ Делфин“: Не носим вина, че сме единствени в България, които строим специализирани кораби

challenger-mtg-delfin„Корабостроителен и кораборемонтен завод „МТГ Делфин“ засега е единственият български завод, който строи специализирани кораби! Факт за който ККЗ „МТГ-Делфин“ не носи вина!“.

Това се посочва в позиция на компанията МТГ „Делфин“ по повод публикация на Меdiapool „МО скоростно подготвя покупка на кораб за над 700 млн. лева“, посветена на проекта на МО за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб.

В правото на отговор, подписано от изпълнителния директор на компанията Светлин Стоянов се казва: „Ръководството на ККЗ „МТГ Делфин“ не приема името на компанията, градено в продължение на 25 години да бъде свързвано по такъв спекулативен начин с една от най-важните проекти на ВМС, начин който компрометира завод, голям български данъкоплатец и работодател“.

„Ръководството на „МТГ Делфин“ винаги е смятало, че възможностите на българската индустрия за подкрепа на модернизацията на въоръжените сили могат да бъдат оползотворени възможно най-пълно от Министерството на отбраната по разумен и прозрачен начин“, посочват още от компанията.

Един от възможните варианти за реализирането на поръчката е „черупката“ на кораба да бъде произведена в България, а останалото оборудване и въоръжение да бъдат закупени отделно.

„Без да играе ролята на адвокат на Министерството на отбраната Ръководството на ККЗ „МТГ Делфин“ се чувства длъжно да подчертае, че не е коректно да се спекулира с цената на проекта при необявен все още търг. На нас също така не ни е известно МО да планира придобиването на „черупки“, посочват още от компанията.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на