Издигат Паметник на българските подводничари

Идеен проект за визия на паметника.
Идеен проект за визия на паметника.

На кея в Пункт за базиране Варна през 2016 година ще бъде издигнат Паметник на българските подводничари, в чест на 100 годишнината от вдигането на българския флаг на борда на подводник UB-1-8, и във връзка с честванията на 100 годишнината от Първата световна война.

Управителният съвет (УС) на Съюза на подводничарите в Република България (СПРБ) предстои да подготви част от необходимата документация, за реализирането на идеята, което ще се осъществи от ВМС, предаде Морски вестник.

Това става след дълги и ползотворни усилия от страна на подводното братство в България, с неоценимата помощ на командването на ВМС и при пълно разбиране от страна на Комисията по военни паметници към Дирекция „Социална политика” в Министерството на отбраната, уточняват от управителния съвет на СПРБ.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

След повторната авария с тръбопровода: Емил Димитров проверява за укрита информация във Варна

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и на РИОСВ-Варна да извършат проверка и да му докладват имало ли е

Четирима се борят за две независими места в борда на Пристанище Варна

Снимка: Пристанище Варна Продължават конкурсите за избор на членове в ръководствата на държавните дружества от морската индустрия. Припомняме, че такива обяви транспортното