Рубишипс придоби нов кораб

imageНай-новата придобивка на Рубишипс акостира на фирмения понтон. Корабът ще се казва Рубишипс XV и е най-новият и най-модерен плавателен съд на Дунав под български флаг, твърдят от компанията.

След построяването му в Германия, корабът е основно реновиран и преоборудван в жилищно, техническо и навигационно отношение. Със своите 110 м. дължина и 11 м. ширина е най-големия плавателен съд по реката под български флаг. Новият плавателен съд има товароподемност от 3000 тона и обща вместимост от 4000 куб. м. Голямата височина на хамбара позволява превоз и на извънгабаритна техника.

Самоходката е оборудвана с два двигателя Caterpillar, всеки с по 1000 к.с. и с гаранция 10 години.

Максималното газене е на 3,20 м.

Капитан на кораба е кап. Иван Медвински – повече от 11 години работи под „флага“ на Рубишипс. До 1992 година е работил в БРП, следващите 4 години в други български фирми. През 2004 година започва в Рубишипс като старши помощник, а от 2007 година е капитан.

„Мореходните качества и изпълнението на съда го правят едно истинско бижу във флота на Рубишипс и не само“, признава Медвински.

Корабът ще превозва с 400 – 500 тона повече товари, при едно и също газене, от другите кораби на компанията.

След като направи своя първи рейс за Рубишипс от Белгия до Румъния, следващата седмица корабът ще се отправи на рейс за Германия.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по