Австралиец застана начело на Международната асоциация на морските университети

vvmu2Началникът на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ кап. I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров взе участие в работата на извънредния Изпълнителен борд на Международната асоциация на морските университети (МАМУ), провел се на 16 и 17 февруари 2016 г. в гр. Токио, Япония.

Проведе се церемония по предаване на председателството на новоизбрания председател на МАМУ проф. Нийл Боус от Австралийския морски колеж.

Работата на борда продължи с разпределение на задачите на участниците в различните комитети на Изпълнителния борд на организацията.

Бе решено в настоящия мандат на Изпълнителния борд на МАМУ (до април 2018 г.) ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ да вземе участие в работата на Финансовия комитет на организацията, а след април 2017 г. в качеството си на домакин на 18–та Генерална асамблея на МАМУ да участва и в Комитета за академичните програми и проекти.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Калин Стоянов: „Балчик“ ще бъде активиран и в операции по търсене и спасяване на море

На Морска гара - Бургас бе именуван новият кораб "БАЛЧИК" на "Гранична полиция". Кръстница на 45-метровия гранично-полицейски кораб стана главен комисар Росица Димитрова,

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме