Ремонтират жп-разтоварище в терминал Русе – изток

pristanishte-ruseЖП-разтоварището, което се намира западно от рампен коловоз към склад за вносно-износни товари в терминал Русе – Изток ще бъде ремонтирано и рехабилитирано, сочи справка на Maritime.bg. ДП „Пристанищна инфраструктура“ вече е обявило обществена поръчка с прогнозна стойност 250 хил. лева за ремонта.

Обслужването на склада за вносно-износни товари (Мархи) с железопътен транспорт се осъществява чрез изградените западно от него железопътен коловоз и товаро-разтоварна рампа.

Подходите към жп разтоварището са със широчина 6 м и са частично изградени от армиран бетон. Настилките в междурелсието са от стоманобетонни плочи.

Вследствие на дългогодишната експлоатация, подходите и настилките в междурелсието са разбити. Образували са се дълбоки дупки, които възпрепятстват преминаването на ППС.

Плочите на настилките в междурелсието са разместени и липсват очертани жлебове. За по-бързото обработване на товарите, е необходимо да се създаде възможност от железопътната рампа да се обслужват освен жп вагони и тежкотоварни автомобили.

„Това налага да се извърши рехабилитация на подхода към жп разтоварището и бетоновата настилка върху железния път“, коментират от ДППИ.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес