БМКЦ не може да се грижи за Калиакра

УВК "Калиакра"

Това заяви лидерът на БСП във Варна Борислав Гуцанов.

Лидерът на БСП във Варна Борислав Гуцанов, предложи стопанисването на учебната баркентина „Калиакра“ да бъде поверено на Община Варна. По думите му Български Морски Квалификационен Център не може да се грижи за учебния ветроход. Според Борислав Гуцанов компаниите от морския бизнес с готовност биха участвали в смесено дружество, заедно с администрацията, на което да бъде поверена „Калиакра“.

Борислав Гуцанов изрази възмущение от фактът, че „Калиакра“ стои вързан, а вече се водят преговори за Тол Шипс 2014. Общинският съвет във Варна да стартира преговори с МТИТС за прехвърляне на собствеността, това смята да предложи още той.

Борислав Гуцанов повтори изразената преди седмици своя позиция за евентуалното концесиониране на Порт Варна. По думите му това би било най-голямото предателство.

maritime.port.bg – Морска политика

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.