Кораби от противоминна група на НАТО влязоха в пристанище Бургас

12648137_10205501977851408_665092950_nВоенни кораби влязоха в бургаското пристанище късно следобед вчера. Един след друг в порта засстанаха четири миночистача от Втората постоянна противоминна група на НАТО, предаде Черноморски фар.

Kорабите са „Hasan pasa” и „Edremit”, под турски флаг, „Axente”, под румънски флаг и „Tambre” – под испански.

Те ще останат в бургаското пристанище до средата на следващата седмица.

Военните съдове са в България преди началото на българо-румънско военноморско учение, казаха от пресцентъра на Военноморската база в Бургас.

Maritime.bg припомня, че в началото на месеца корабите от състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО напуснаха турското пристанище Ердек. Проведоха се съвместни учения и тренировки по контрол на корабоплаването, сигнални и радио учения, тактическо маневриране, противодействие на асиметрични заплахи на море, приемане и предаване на поща и леки товари на ход. Базов миночистач „Шквал” участва в операция по търсене и спасяване на море, управление на кораба при „Човек зад борда” и тренировка по буксировка на повреден /търпящ бедствие/ кораб. Проведени бяха противоминни операции в района на залив Ердек.

| Още по темата тук: „Шквал“ влезе в турско пристанище

Maritime.bg – ВМС / България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на