С пита посрещнаха китайската делегация на Морска гара – Бургас

Фото: БургасНюз
Фото: БургасНюз

Китайска правителствена делегация е на посещение днес в Бургас. Представителите на азиатската държава се запознават с възможностите за инвестиции в града.

От българска страна домакини бяха кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, както зам.-министърът на транспорта Антон Гинев и шефът на бургаския порт Диян Димов.

В китайската делегацията присъстваха и представители на най-голямата инфраструктурна компания в Китай, а водач e зам.-председателят на Националната комисия за развитие и реформи на Китай Нин Джидзъ.

„Важно е за нас да запознаем китайските инвеститори с възможностите за изграждането на магистрална връзка между Бургас и Варна. Българската държава обмисля прилагането и на гъвкава финансова схема, която да даде възможност на китайска компания да изгради магистралата“, каза кметът. Според него е реалистично инвестицията да се възстанови в кратък период от време.

| Още по темата: Китайски инвеститори посетиха Пристанище Варна
Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Преди 19 години на аварийно-спасителен кораб „Протео“ е вдигнат българският флаг

Построен през 1943 г. в италианския град Анкона, корабът има следните тактико-технически данни: дължина – 75.7 м, широчина – 11.7 м, газене – 5 м, водоизместване – 2048 т.