Българин стана шампион по ветроходство в САЩ

rosiБългаринът Руслан Милев спечели титлата в шампионата на САЩ по ветроходство в клас J24, съобщи Nautica.bg.

Милев е шкипер на яхта Angel of Harlem, състезаваща се за клуба-домакин на J24 USA Midwinter Championship в Тампа, Флорида.

„Много съм щастлив, защото най-накрая стигнахме до титлата след като няколко пъти ни се изплъзна. Купата не е само моя, дължа всичко на екипажа. Трудна и сладка победа, тъй като силите бяха много изравнени – всеки от първите пет в класирането можеше да е победител”, сподели Роси Милев.

Екипажът на Angel of Harlem (Руслан Милев-шкипер, Марк Либел-тактик, Джим Траун-на мачтата, Рон Хайт-боумен, Артър Блоджет-тримър) спечели титлата в J24 USA Midwinter Championship с победи в три от седемте гонки в първенството, плюс две трети и две седми места.

В първенството участваха 25 екипажа от САЩ, Канада и Япония.

 | Четете още за победителя в Nautica.bg тук

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на