Кораб на CMA CGM е най-големият контейнеровоз, посещавал американско пристанище

cmacgm-benjmamin-franklin
Уникално събитие проведе френската CMA CGM в САЩ.

Най-големият контейнеровоз, посещавал американско пристанище – CMA CGM BENJAMIN FRANKLIN, официално започна служба, след церемонията в Лонг Бийч.

Събитието следва да привлече внимание и заради думите на председателя на борда и изпълнителен директор на френския гигант Жак Саде.

В словото си той възхвалява Америка, повтаряйки три пъти, че вярва в нейната икономика, което обаче остава само добро положение, предвид състоянието на американските пристанища.

Въпреки това позицията на CMA CGM, достигнала до кръщаването на кораб на американски политик и изобретател на катетъра, не следва да бъде учудваща, тъй като през 2007 г. французите придобиха американската US Lines, а в офисите на френския гигант в САЩ работят над 1000 души.

Maritime.bg – Свят / Видео

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на