Топ 15 на контейнерните пристанища в Европа

2016-Top-15-European-container-ports-in-2015-Notteboom-2Ранг на 15-те най-големи контейнерни пристанища в Европа бе изготвен от д-р Тео Нотебум, преподавател в морската академия в Антверпен.

Според събраните данни от академични институции в Белгия, Гърция и Холандия, става ясно, че се отчита минимален спад в общия брой обработени контейнери в 15-те най-големи порта в Европа.

Миналата година е най-слабата след кризисната 2009-а, когато в портовете бяха обработени 13,9% по-малко TEU. За м.г. спадът е около 1,6%. Само в Антверпен е отчетен ръст от 7,5%.

Д-р Нотебум предвижда, че през тази година конкуренцията между европейските пристанища ще стане още по-осезаема, но в същото време се очакват различни по вид обединения.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на