БУЛРИС спечели награда за пристанищна инфраструктура

ggПроект „Създаване на речна информационна система в българската част на река Дунав – БУЛРИС” беше отличен с първа награда в категория „Транспортна пристанищна инфраструктура” на престижния конкурс за принос в изграждането на инфраструктурата на България – INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS.

Номинациите бяха излъчени от 30-членно жури.

Инициативата е под егидата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, със съдействието на браншовите и професионалните организации в сектора.

Проектът „Създаване на речна информационна система в българската част на р. Дунав – БУЛРИС” е финансиран със средства на ЕС чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г.

Бенефициент е Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”. БУЛРИС е мащабен и комплексен проект, включващ проектиране и строителни дейности, доставка на хардуер и софтуер за обслужване на комуникационни, радиорелейни, радиотелефонни, радарни системи и система за наблюдение и визуализация на корабния трафик.

С успешната реализация на проекта е изпълнен ангажиментът на България към ЕС за контрол на трафика в българската част на река Дунав.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Путин назначи нов посланик в България, експерт по морско право и транспорт

Президент Владимир Путин назначи със свой указ Елеонора Митрофанова за нов посланик на Руската федерация в България. Тя е родена през 1953 г. в Сталинград (сегa Волгоград, б.р.).

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес