Над Ротердам се извиси самоповдигащ се съд

brave-ternСпециализираният съд за инсталиране на офшорни ветрогенератори BRAVE TERN показа възможностите си в Ротердам. В пристанището бе извършен тест за пълно повдигане на съда.

Самоповдигащият се BRAVE TERN се извиси на 70 метра. Съдът е собственост на Fred. Olsen Windcarrier, разполага със система за динамично позициониране, както и VSP пропулсивна система.

BRAVE TERN приема до 80 души на борда си, а през последните седмици премина частично преустройство. „Краката“ на самоповдигащия се и самоходен BRAVE TERN бяха удължени с 14 метра, което извършиха специалистите на Franklin Offshore и SRC (Естония).

Модификацията на построения през 2012 г. специализиран съд бе необходима, тъй като през всяка следваща година расте и размерът на инсталираните морски ветрогенератори.

BRAVE TERN ще участва в проекта за създаване на първия морски ветропарк край бреговете на САЩ.

Maritime.bg – Свят / Видео

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на