Реклама

Контраадмирал Манушев: Варна е пример за взамодействието между ВМС и местната власт

В Щаба на Военноморските сили се проведе традиционно награждаване на отличили се военнослужещи. 

На церемонията присъстваха командващият ВМС контраадмирал Пламен Манушев, управителят на Варненска област Данчо Симеонов, кметът на град Варна Кирил Йорданов и кметът на град Балчик Николай Ангелов.

Областният управител на Варненска област Данчо Симеонов благодари от трибуната на Военноморските сили, затова което правят за областта. С предметни награди Симеонов награди: майор Георги Цветков, гл. старшина Диян Христов, старшина III степен Димитър Македонски и редник Диян Янев.

Дългите години съвместна работа ни убедиха, че си дължим взаимодействие и подкрепа“, заяви кметът на град Варна Кирил Йорданов. По думите му в общинска администрация много от служилите във ВМС намират работа.

Точно така трябва да бъде в град, в който има военноморски подразделения“, завърши Йорданов.  С предметни и парични награди той награди: капитан Иван Михалев, старшина Николай Генков, сержант Камен Йовков и редник Борислав Жеков.

За положените усилия при ограничаване и предотвратяване на сериозен екологичен инцидент в Балчик, кметът на общината Николай Ангелов награди: майор Росен Иванов, сержант Владимир Паунов, редник Красимир Костадинов и цивилен служител Валери Апостолов.

Николай Ангелов благодари за бързата реакция на ВМС и опазване чистотата на Черно море, при критичната ситуация, която настъпи преди време в пречиствателната станция на Балчик.

Уверявам ви, че град Балчик приема военните моряци за свои синове“, завърши Ангелов.

Контраадмирал Пламен Манушев поздрави военните моряци, по случай 132-рата годишнина от създаване на Военноморските сили. По думите му е изминала трудна година, в която е започнало намаляване на служещите, при увеличаване на задачите.

Според Манушев град Варна е пример за най-добрите взаимоотношения между армия и местна власт в страната.

maritime.port.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент