Контраадмирал Манушев: Варна е пример за взамодействието между ВМС и местната власт

В Щаба на Военноморските сили се проведе традиционно награждаване на отличили се военнослужещи. 

На церемонията присъстваха командващият ВМС контраадмирал Пламен Манушев, управителят на Варненска област Данчо Симеонов, кметът на град Варна Кирил Йорданов и кметът на град Балчик Николай Ангелов.

Областният управител на Варненска област Данчо Симеонов благодари от трибуната на Военноморските сили, затова което правят за областта. С предметни награди Симеонов награди: майор Георги Цветков, гл. старшина Диян Христов, старшина III степен Димитър Македонски и редник Диян Янев.

Дългите години съвместна работа ни убедиха, че си дължим взаимодействие и подкрепа„, заяви кметът на град Варна Кирил Йорданов. По думите му в общинска администрация много от служилите във ВМС намират работа.

Точно така трябва да бъде в град, в който има военноморски подразделения„, завърши Йорданов.  С предметни и парични награди той награди: капитан Иван Михалев, старшина Николай Генков, сержант Камен Йовков и редник Борислав Жеков.

За положените усилия при ограничаване и предотвратяване на сериозен екологичен инцидент в Балчик, кметът на общината Николай Ангелов награди: майор Росен Иванов, сержант Владимир Паунов, редник Красимир Костадинов и цивилен служител Валери Апостолов.

Николай Ангелов благодари за бързата реакция на ВМС и опазване чистотата на Черно море, при критичната ситуация, която настъпи преди време в пречиствателната станция на Балчик.

Уверявам ви, че град Балчик приема военните моряци за свои синове„, завърши Ангелов.

Контраадмирал Пламен Манушев поздрави военните моряци, по случай 132-рата годишнина от създаване на Военноморските сили. По думите му е изминала трудна година, в която е започнало намаляване на служещите, при увеличаване на задачите.

Според Манушев град Варна е пример за най-добрите взаимоотношения между армия и местна власт в страната.

maritime.port.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Хутите: Целият екипаж на кораб GALAXY LEADER е осигурен с всичко нужно

На снимката са капитанът на кораба, старши помощник-капитанът и дипломатически представител. От съображения за сигурност, част от изображението е замъглено. Целият екипаж на

Пристанищата на ЕС претоварват огромни количества руски газ за трети страни

Европейският съюз се стреми да ограничи употребата на руски газ след нахлуването на Руската федерация в Украйна. Анализ на Института по енергийна икономика (IEEFA) обаче отчита

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър