Министър Павлова рекламира морските ни пристанища в Узбекистан

feribot-varnaБългарското правителство цени високо доброто сътрудничество с Узбекистан и изразява желание за по-нататъшното му развитие и укрепване. Надявам се да положим добри основи за създаването на още по-добри партньорски и икономически отношения. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на откриването на Четвъртото заседание на Междуправителствената българо-узбекска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която се провежда в столицата на Узбекистан, Ташкент. Павлова е съпредседател на Междуправителствената комисия.

Като област на сътрудничество с голям потенциал двамата министри посочиха транспортно-логистичното сътрудничество. И България и Узбекистан са страни на кръстопът и биха могли да бъдат мост между Азия и Европа. Българските превозвачи пък могат да ползват логистичните центрове на Узбекистан и интермодалните връзки към над 40 държави за доставка на товари в Азия.

За Узбекистан интерес представляват българските морски пристанища.

Междуправителствената българо-узбекска комисия приключи с подписването на заключителен протокол. В него двете държави залагат увеличаване на стокообмена, засилване на инвестиционното сътрудничество, възможностите за участието на български фирми в строителството на транспортната инфраструктура на Узбекистан, информационните и комуникационни технологии, енергийната ефективност, развитието на туризма, селското стопанство и др.

Maritime.bg – България

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини