НСИ: Намаляват превозените товари от водния транспорт

koraboplavaneПрез четвъртото тримесечие на 2015 г. както превозените товари, така и извършената работа от водния транспорт намаляват спрямо същото тримесечие на 2014 г. съответно с 1.0 и 12.8%. Това сочат предварителните статистически данни на НСИ, установи справка на Maritime.bg.

Намаление се наблюдава както при морския, така и при речния транспорт, което е в резултат не само на по-малкото количество превозени товари, но и на намаленото средно превозно разстояние, твърдят от института.

Броят на превозените пътници от водния транспорт през четвъртото тримесечие на 2015 г. спрямо съответното тримесечие на предходната година е с 25.0% повече, което се дължи на международните превози на морския и на речния транспорт.

По предварителни данни през четвъртото тримесечие на 2015 г. в сравнение със съответното тримесечие на 2014 г. е регистрирано намаление при превозените товари – с 4.7%, докато извършената работа от товарния сухопътен и воден транспорт нараства с 1.5%.

Превозените пътници от пътническия транспорт (сухопътен, воден и градски електротранспорт) се увеличават през четвъртото тримесечие на 2015 г. с 1.4% спрямо същия период на предходната година. Извършената работа също бележи ръст от 7.8% спрямо четвъртото тримесечие на 2014 година.

Целият доклад на НСИ

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес