DP World е най-вероятният концесионер на Лимасол

pristanishte-limasolDP World е избрана за предпочитан кандидат за някои операции в пристанище Лимасол в Кипър, коментира говорител на компанията. Информацията бе потвърдена и от транспортния министър на Кипър Мариос Деметриадес, който подчерта, че именно воденият от DP World консроциум, в който участва и GAP Vassilopoulos, може да получи концесия над някои части на порта.

Maritime.bg припомня, че местните власти съобщиха за намеренията си за концесиониране на части от пристанището през 2014 г.

На фона на вълна от протести тогава кипърският парламент одобри спорен закон за продажбата на държавни услуги, изискани от външните кредитори на Кипър, необходими за отпускането на следващия транш от пакета международна помощ на стойност 10 милиарда евро, договорен през март 2013 г. Продължителността на концесионния договор ще бъде до 30 години.

През миналата седмица стана ясно още, че DP World ще строи футуристичен четвърти терминал в пристанище Джебел Али. Инвестицията е за над 1,6 млрд. щ. долара, а новият контейнерен терминал трябва да бъде готов до две години, с което капацитетът на порта ще бъде увеличен до 22,1 млн. TEU.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на