135 години ВВМУ отбелязаха в Ловеч

vvmu-lovechВ град Ловеч ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” отбеляза 135-годишнината от създаването си.

Кратко представяне на училището пред журналисти направи капитан първи ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров.

Домакин на брифинга бе госпожа Корнелия Маринова – кмет на град Ловеч. След края на срещата, началникът на Военноморското училище беше на протоколна визита при госпожа Ирина Митева – областен управител на Област Ловеч.

В знак на признателност и уважение, бяха поднесени венци и цветя на паметника на Тодор Кирков – национареволюционер и участник в Априлското въстание. На церемонията присъстваха представители на местната администрация, обществени организации, възпитаници на Висшето Военноморско училище, офицери и курсанти, граждани, гости на града.

Под звуците на Духов оркестър Ловеч участниците в ритуала преминаха тържествено от площада до Драматичния театър в града, съобщиха от пресслужбата на училището.

Там, в препълнената с гости зала, се състоя събрание – концерт. След края на словото си, професор Медникаров благодари за активната дейност на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище – секция Ловеч.

За постигнати отлични резултати по време на обучението си, курсант от Военноморско училище беше награден от госпожа Корнелия Маринова с грамота и Знак на кмета на Община Ловеч.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на