Регулаторни облекчения очаква морският бизнес във Великобритания

uk-shippingРеформираното членство на Великобритания в Европейския съюз няма да окаже влияние над компаниите, заети в морската индустрия. Това успокоиха своите членове от Морската камара на Великобритания.

В края на миналия месец бе постигната сделка между ЕС и Великобритания, която според думите на министър-председателят Дейвид Камерън осигурява специален статус на страната в ЕС. Договорът разглежда още икономическото управление, конкурентоспособността, суверенитета и най-вече имиграцията.

От камарата успокояват, че морските фирми няма да бъдат засегнати, тъй като новата сделка няма конкретни влияния над единния пазар, но предлага да се обърне внимание за необходимостта от по-голям акцент върху конкуренцията, премахването на оставащите пречки в търговията, както и нейното обезпечаване.

От камарата обаче подчертават, че очакват „някои регулаторни облекчения“ за шипинга, след постигнатата сделка, но без да ги назоват.

Maritime.bg – Свят

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални