Вижте новия кораб “Руен” на Параходство Български морски флот

IMAG0155В китайските корабостроителници JIANGSU HONGQIANG MARINE HEAVY INDUSTRY се проведе церемония по спускане на вода на кораб със строителен номер HQ 135, съобщиха от пресслужбата на ярда, предоставяйки ексклузивни снимки на Maritime.bg.
IMAG0166Новопостроеният съд РУЕН е собственост на Параходство Български морски флот и част от серия 6 еднотипни бълкера, които се строят за компанията.
IMAG0171Според корабостроителницата, РУЕН има увеличен с 15% капацитет и с до 10% по-ниски експлоатационни разходи в сравнение с кораби от такъв клас.

IMAG0186

Корабите от този клас се характеризират с изключително ниско влияние, което оказват над околната среда. Дълги са 185 m, при широчината от 31 m и газене 10,5 m. Бълкерите са изключително икономични, задвижвани са с двигатели MAN 5G50 B 9,5 TII и всеки от тях е с дедуейт 42 300 t.

Maritime.bg припомня, че през миналата година БМФ обнови флота си с други 4 кораба. Компанията купи от COSCO 5-годишни многоцелеви бълкери – 30 300-тонните „Белмекен“ и „Персенк“ и 32 600-тонните „Каменица“ и „Козница“.

Междувременно във водите на Варненския залив вчера се проведоха ходови изпитания на друг кораб на параходството, който премина основен ремонт в МТГ – Делфин, видя Maritime.bg. Построеният през 1998 г. бълкер “ПЕРЕЛИК” бе обновен във варненското корабостроително и кораборемонтно предприятие.

| Още по темата вижте тук: Спускат на вода нов кораб за Параходство Български морски флот

20163816147471201638161426902
Още за корабостроителницата можете да видите във видеото:

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент