Министър Ивайло Московски: Работим за нов транспортен коридор от Черно море до Персийски залив

12798914_1049260558471288_7256558076515901995_nНов транспортен коридор от Черно море до Персийски залив може да развие търговския потенциал в двата региона и да ускори обслужването на транзитния трафик от и за Далечния Изток. Това съобщи транспортният министър Ивайло Московски.

По думите му в момента се договаря съвместната работа по развитието на нов транспортен коридор от България през Армения, Азербайджан и Грузия до Иран.

Министърът присъства на 18-та сесия на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която се провежда в Техеран.

„По време на разговорите ми с иранския министър на пътищата и градоустройството Аббас Ахунди, с министъра на индустрията, минното дело и търговията Мохамед Реза Нетматдзадех и на съобщенията и информационните технологии Махмуд Ваези, споделихме общата си позиция, че България може да бъде врата за Иран към Европа, а Иран – врата за България към Персийския залив и Азия“, коментира още министърът.

Maritimebg – Свят

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес