България иска преговори за рестарт на „Южен поток“

burgas-south-streamБългария има намерение да възобнови преговорите по проекта за газопровода „Южен поток“. Това заяви руският зам.-министър на енергетиката Юрий Сентюрин, цитиран от РИА Новости, предаде bTV.

По думите му българските партньори активно поставят въпроса за подновяване на преговорите. Такав информация идва в нашето министерство, твърди Сентюрин.

В началото на тази година ТАСС съобщи, че работата по проекта „Южен поток“ ще бъде възобновена през следващите няколко седмици. Агенцията се позовава на в. „Стандарт“. Според агенцията такова уверение от Москва е получил българският министър-председател Бойко Борисов. От правителствения пресцентър опровергаха информацията тогава и обявиха, че подобно предложение за рестартирането на „Южен поток“ не е постъпвало нито в Министерския съвет, нито в Министерството на енергетиката.

Проектът „Южен поток” беше замразен в края на 2014 година. Той е на стойност 15,5 млрд. долара и трябваше да доставя до Европа 67 млрд. куб. м газ.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Алексиев подписва Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между България и Пакистан

България и Пакистан ще подпишат Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество. Това съобщиха пред Maritime.bg от Министерството на транспорта и съобщенията.