Самопризнания и затвор иска испанската прокуратура за моряците от „Св. Николай“

korab-sv-nikolay-balgarski-moryaciМоряците от кораб „Св. Николай“ да признаят вината си и да лежат в испански затвори. Това са исканията на испанската прокуратура, с които са се запознали българските моряци от кораба, научи Maritime.bg.

Припомняме, че в понеделник (14 март) е насрочено първото заседание по делото срещу българите след почти четиригодишно разследване, което не събра преки доказателства срещу тях за съпричастността им към трафика на близо 3 т. кокаин, които бяха открити на борда.

Голяма част от моряците, които бяха освободени под гаранции и се завърнаха в родината, вече са в Испания и очакват началото на процеса. На проведените до момента срещи със седмия по ред прокурор по делото мъжете научили, че той иска само информация по хода на делото, пълни самопризнания, без да предлага облекчения за споразумение.

Към момента в испанските затвори са капитанът, старши помощник-капитанът, главният механик и един от моряците на кораба, който бе менажиран от скандалния Дойчин Дойчев. Испания претендира за над 6-годишни присъди за екипажа, а за капитана 9 г. зад решетките, както и солени глоби.

| Още по темата: Тръгва процесът срещу моряците от кораб „Св. Николай“ 

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по