Франция: Активността на руските военноморски сили е във възход

ruska-podvodnica-minФренските военноморски сили са засекли руска ядрена подводница, въоръжена с ядрени ракети, в Бискайския залив през януари, съобщават френски медии, позовавайки се на високопоставен представител на френските власти.

Според френското сп. „Обс” руската подводница, която била от военноморската база в руския град Мурманск, не е влязла в териториалните води на Франция, но била засечена край атлантическото крайбрежие на страната.

Говорител на френските военноморски сили нито е потвърдил, нито е отрекъл информацията, подчертавайки, че тяхната политика била да не обсъждат подобни въпроси, пише news.bg.

„Активността на руските военноморски сили е във възход през последните няколко месеца, ако не и години, и ние постоянно ѝ обръщаме внимание”, посочил говорителят.

Русия демонстрира открито военна сила през последните няколко години на фона на засиленото напрежение между Запада и Москва заради ситуацията в Украйна, като НАТО многократно е съобщавал за нахлувания на руски изтребители и далекобойни бомбардировачи в неговото въздушно пространство.

Във Великобритания и Швеция патрулни кораби претърсваха водите си през последните две години след локализиране на перископ на подводница и съобщения за чуждестранна „подводна дейност”.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални