Продължава ударното обновяване на руския Черноморски флот

Адмирал Григоровичpic_94224d79aba402950dfe93558e49fd4aТържествена церемония по издигането на военноморския флаг на фрегата „Адмирал Григорович“ се състоя в Прибалтийския корабостроителен завод в Калининград, предаде РИА „Новости“.

Фрегатата ще влезе в състава на Черноморския флот и ще повиши значително ефективността на изпълняваните задачи, каза командващият флота Александър Витко, предаде Оффнюз.

Издигането на Андреевския флаг бе предшествано от успешни заводски и държавни изпитания. „Адмирал Григорович“ ще е първият кораб от проекта 11356, снабден с ракетен комплекс „Калибър-НК“ с високоточни крилати ракети, многосанален зенитно-ракетен комплекс „Щил-1“ и зенитно-артилерийски комплакс „Палаш“. Противолодъчната защита включва два торпедни апарата. Максималната скорост на фрегатата е около 30kn.

Maritime.bg припомня, че на 18 март на вода ще бъде спусната подводница „ВЕЛИКИЙ НОВГОРОД“, която ще се присъедини към Черноморския флот на РФ. Това е пета поредна съвременна подводница, която приема руския флот.

| Още по темата тук: Нова подводница за Черно море прие руският флот

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на