Продължава ударното обновяване на руския Черноморски флот

Адмирал Григоровичpic_94224d79aba402950dfe93558e49fd4aТържествена церемония по издигането на военноморския флаг на фрегата „Адмирал Григорович“ се състоя в Прибалтийския корабостроителен завод в Калининград, предаде РИА „Новости“.

Фрегатата ще влезе в състава на Черноморския флот и ще повиши значително ефективността на изпълняваните задачи, каза командващият флота Александър Витко, предаде Оффнюз.

Издигането на Андреевския флаг бе предшествано от успешни заводски и държавни изпитания. „Адмирал Григорович“ ще е първият кораб от проекта 11356, снабден с ракетен комплекс „Калибър-НК“ с високоточни крилати ракети, многосанален зенитно-ракетен комплекс „Щил-1“ и зенитно-артилерийски комплакс „Палаш“. Противолодъчната защита включва два торпедни апарата. Максималната скорост на фрегатата е около 30kn.

Maritime.bg припомня, че на 18 март на вода ще бъде спусната подводница „ВЕЛИКИЙ НОВГОРОД“, която ще се присъедини към Черноморския флот на РФ. Това е пета поредна съвременна подводница, която приема руския флот.

| Още по темата тук: Нова подводница за Черно море прие руският флот

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морското оборудване

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морско оборудване, пише в издадено от Европейската комисия мотивирано становище. В