Развяха флага на Пристанище Бургас на 6962 метра надморска височина

SAM_28641-300x225Бургаският алпинист Димитър Костов покори най-високия връх в Андите – Аконкагуа. На 6962 метра надморска височина той развя флагът на пристанище Бургас и община Бургас.

След успешното завръщане на експедицията Димитър Костов се срещна с изпълнителния директор на бургаското пристанище Диян Димов и му благодари за подкрепата.

Алпинистът изрази желание да се срещне с колектива на „Пристанище Бургас” ЕАД и да разкаже за подготовката, и трудностите по време на експедицията в Андите.

Аконкагуа е вторият най-висок континентален връх в света след Еверест и покоряването му привлича алпинисти от цял свят. Суровите климатичи условия позволяват на малцина да достигнат до най-високата точка в Андите.
SAM_2869-300x225

Maritime.bg – България / Любопитно

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на